Zo richt je een kleine tuin efficiënt in

Zo richt je een kleine tuin efficiënt in
26 maart 2018 Woontrends Wonen

De lente is eindelijk weer in zicht. Over niet al te lange tijd kunnen we (hopelijk) weer zonder jas naar buiten en genieten van de zonnestralen in de tuin. In het drukbevolkte Nederland is het hebben van een grote tuin niet voor iedereen weggelegd. Gelukkig kan je van een paar vierkante meter al een prachtig paradijsje maken.

Met deze paar tips richt jij je kleine tuin of balkon efficiënt in.

1. Houd het simpel

Er zijn zoveel tuinmeubels, accessoires en planten en bloemen, dat je al snel te veel wilt neerzetten. In een kleine tuin is het belangrijk om één stijl aan te houden. Kies voor één of twee verschillende materialen en houd ook het aantal planten en bloemen gering.

Tuin efficient inrichten

2. Ga de hoogte in

Neem niet te veel ruimte in van je balkon of tuin door potplanten te plaatsen, maar hang bloemen aan de schutting. Ook kan je ervoor kiezen om klimplanten te nemen. Deze planten groeien omhoog en nemen zo niet je kostbare ruimte op de vloer in.

Houd de plant wel goed bij om ruzie met de buren te voorkomen.

3. Optische illusie

Laat je tuin groter lijken door donkere planten achteraan in de tuin te zetten. Met dit effect creëer je diepte. Leg langwerpige tegels en planken in de lengte neer om je tuin langer te doen lijken. Om een optisch bredere tuin te creëren leg je de tegels juist in de breedte neer.

Ook het juiste tuinmeubilair kan zorgen voor een optische illusie. Grote en robuuste meubels laten je tuin of balkon nog kleiner lijken. Ga daarom voor een tuinset met dunne poten en open leuningen. Een licht kleurtje doet je tuin ook al snel groter lijken.

Goede tuinverlichting

4. Verlichting

Zit je graag 's avonds buiten in je tuin of op je balkon? Denk dan aan de juiste verlichting. Door spots te plaatsen in de donkere hoeken, lijkt je tuin al een stuk groter.

Bekijk het aanbod tuinmeubels en accessoires op VindMeubels.nl.

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.