Zo richt je een huis in dat geschikt is voor kinderen

Zo richt je een huis in dat geschikt is voor kinderen

Je huis inrichten is hartstikke leuk, maar je wilt natuurlijk wel dat je nieuwe interieur lang meegaat. Dat is nog best lastig met een huis vol kinderen. Kinderen willen nog wel eens hun limonade morsen of met de vuile vingers langs de muur gaan. En hoe houd je je inrichting stijlvol met een stel kleine koters? Met deze tips helpen we je op weg.

1. Handige materialen

Met een stel kinderen over de vloer is het verstanding om goed na te denken over het gebruik van materialen. Tapijt op de vloer is mooi, maar vlekken zijn er moeilijk uit te krijgen. Een no go voor een huis met kinderen dus! Ga in plaats daarvan voor een makkelijk afneembare vloer, zoals een gietvloer.

Ook bij aanschaf van nieuwe meubels kan je rekening houden met de materialen. Een onafgewerkte houten tafel vraagt om kringen, terwijl een gelakte tafel zó schoon is.

Kinderkamer

2. Opgeruimd staat netjes

Niet alleen je interieur moet lang meegaan, ook het speelgoed van je kids wil je goed bewaren. Om te voorkomen dat alle Legoblokjes en Barbiekleding binnen een paar weken spoorloos zijn, moet je zorgen voor genoeg opbergruimte. Stop speelgoed in bakken en verberg deze na het spelen onder het bed of achter een kast met gesloten deuren.

Zo oogt je inrichting een stuk rustiger én raak je minder snel dingen kwijt.

Richt je kinderkamer voordelig in

3. Knutselwerkjes als woonaccessoires

Waarom zou je een duur schilderij aanschaffen als je kleine kunstenaars in huis hebt rondwandelen? Geef de knutselwerkjes van je kinderen een plek in je woning.

Dat zullen de kids ongetwijfeld erg leuk vinden én het maakt je inrichting een stuk sfeervoller en persoonlijker. Hang bijvoorbeeld een prikbord op waar alle tekeningen aan kunnen worden gehangen of richt een kleine vitrinekast in.

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.