Zo maak je een donkere kamer licht

Zo maak je een donkere kamer licht

Niemand zit graag in een donkere kamer, zeker niet nu het officieel lente is. Het heeft een sombere uitstraling en beïnvloedt je humeur. Een goede reden om aan de slag te gaan en van je donkere kamer weer een lichte kamer vol energie en ruimte te maken. Met deze tips krijg jij dat voor elkaar.

1. Pak de verfkwast er maar bij

Heeft je kamer donkere muren? Dan ligt het natuurlijk voor de hand om je kamer op te frissen met een lichter kleurtje. Verf je kamer wit of ga met pasteltinten aan de slag, zoals mintgroen. Je zult zien dat je kamer direct een stuk ruimtelijker oogt.

Heb je veel donkere meubels in je kamer staan? Schuur ze op en ga er ook met een verfkwast over heen. Gebruik eventueel een glimmende verf (metallic bijvoorbeeld). De verf zal het licht refelecteren, wat je kamer direct een stuk lichter zal maken.

2. Spiegeltje, spiegeltje...

Spiegels zijn niet alleen handig om je haar in te fatsoeneren, je kunt er ook je kamer een stuk lichter mee maken. Door spiegels op de juiste plek te plaatsen reflecteren ze het licht én je wekt de illusie op van meer ruimte. Koop een grote spiegel die van de vloer tot aan het plafond loopt, zo lijkt je kamer maar liefst twee keer zo groot.

» Vergelijk hier geschikte spiegels op VindMeubels.nl

3. Lampen aan!

Het spreekt natuurlijk voor zich dat in een donkere kamer een stel goede lampen wonderen kunnen doen. Gooi niet direct je hele winkelmand vol met lampen om zoveel mogelijk licht te creëren, maar kijk ook naar het soort lamp. Ga voor LED-lampen die daglicht nabootsen en maak een goed lichtplan. Kies voor plafondlampen en spots, deze zorgen voor zo min mogelijk schaduw.

Verf je kamer om deze minder donker te maken

4. Minimalisme

Als je een donkere kamer vol met spullen stopt, oogt de kamer automatisch een stuk kleiner. Ga daarom na welke meubels in de donkere kamer echt nodig zijn. Kijk of je een andere plek kunt vinden voor de bruine en zwarte meubels in de kamer.

Meubels met lichte kleuren en dunne poten, waardoor je de grond nog kunt zien, mogen blijven staan.

5. Het gordijn

Voor het meeste daglicht, laat je je gordijn gewoon open. Bij een kamer in een drukke woonwijk kan dit echter een flinke inbreuk op je privacy zijn. Om te voorkomen dat de hele buurt bij je naar binnenkijkt kan je het beste kiezen voor lichtdoorlatende gordijnen. Ga voor een dunne stof en een lichte kleur. Zo heb je privacy én daglicht in huis!

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.