Zo houd je insecten uit je huis

Zo houd je insecten uit je huis

Nu de lente is begonnen, kunnen de ramen en deuren weer vaker opengegooid worden. Frisse lucht in je kamer is heerlijk, maar een groot nadeel zijn de kleine zes- en achtpotige beestjes die direct op huisbezoek komen. Op deze manieren ga je de binnendringende insecten tegen.

Op zoek naar schuilplaatsen

Insecten zijn dol op donkere en rustige plekjes in jouw huis. Ze houden zich hier schuil om uit te rusten en zichzelf te beschermen tegen andere dieren. Als er op die plek ook nog eens voedsel te vinden is, dan is het een win-win situatie voor jouw zespotige vriend. Ga dus met schoonmaakgerei langs alle schuilplaatsen. Reinig regenpijpen, ruim opgehoopt afval op en bewaar oude bakstenen, brandhout en vuilnisbakken niet in de buurt van je huis.

Investeer in een hor

Als je deur of raam de hele dag openstaat, zal je al snel bezoek krijgen van insecten. Dit kan je simpel voorkomen door het aanschaffen van een hor of vliegenraam. Het stuk gaas zorgt ervoor dat jij kan genieten van de frisse lucht en het ongedierte buiten blijft. Als je een nieuw raam bestelt kan je zo'n vliegenraam er vaak gratis of tegen korting bij krijgen.

Hor kopen

Weg met die openingen

Insecten zijn niet zo groot en dat betekent dat een kleine kier al genoeg kan zijn om binnen te dringen. Sluit alle openingen dus goed af. Vervang versleten tochtstrippen van de buitendeuren. Controleer ook de dakrand goed en vervang waar nodig het rottende hout. Insecten vinden vochtig hout een bijzonder fijne plek om te vertoeven.

Bestrijden met geur

Insecten kan je simpel uit je buurt houden, door te zorgen dat ze helemaal niet bij jou in de buurt wíllen komen. Bestrijdt insecten met geur. Muggen haten de geur van citroen. Plaats een geurkaars in je vensterbank en je krijgt al een stuk minder bezoek van deze zoemende vriend. Zo heeft elk insect wel een geur die het beestje liever vermijdt.

Citronella kaars

De harde maatregel

Mochten deze tips allemaal niet werken, dan kan je insecten altijd nog bestrijden met chemicaliën. Bij verschillende winkels vind je tal van opties om van jouw vijand af te komen. Kijk wel uit, want je wil die frisse lentegeur in je huis natuurlijk wel behouden.

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.