Zo houd je inbrekers buiten: zes handige tips

Zo houd je inbrekers buiten: zes handige tips
12 september 2018 Wooninspiratie en tips

Het is visite die je absoluut niet over de vloer wilt hebben: een inbreker. Om deze ongewenste gast niet aan te trekken én 'm vooral buiten de muren van je woning te houden is het verstanding preventieve maatregelen te nemen. Met deze tips verlaag jij de kans op een woninginbraak. Met de zomer in volle gang wil je natuurlijk niet na je vakantie thuiskomen en erachter komen dat er spullen missen.

1. Licht aan

Inbrekers staan het liefst niet in de spotlights. Hang daarom verlichting om rond je huis en vooral ook in de tuin. Om je energierekening en het milieu te sparen, kan je het beste gaan voor verlichting dat automatisch aangaat bij beweging.

In je woning kan je voor een tijdschakelaar gaan, die ervoor zorgt dat het er 's avonds een lamp brandt als jij niet thuis bent.

Inbreken tegengaan

2. Geen waardevolle spullen in het zicht

Een inbreker komt niet voor de gezelligheid je woning binnen: het is uit op jouw waardevolle spullen. Laat deze dan ook niet in het zicht liggen als je niet thuis bent. Laptops, tablets en dure horloges zijn beter af in een kast!

3. Alles dicht

Doe alle ramen en deuren dicht als je je woning verlaat. Ook als je alleen maar even boodschappen gaat doen. Een inbreker heeft namelijk maar een paar minuten nodig. Draai ook je deur volledig op slot. Zo maak je het de dief een stuk moeilijker om je deur open te hengelen of flipperen.

4. Kondig je vertrek niet aan

Ga je op vakantie? Laat dan absoluut niet op sociale media weten wanneer je vertrekt en hoelang je weg blijft. Inbrekers zijn vaak goede researchers en zijn maar al te blij om te horen dat jij een maand naar Frankrijk vertrekt met het hele gezin.

Tips tegen inbraak

5. Maak het ze niet te makkelijk

Een huissleutel onder de deurmat is duidelijk geen slim idee, maar wist je dat een kliko voor je deur ook al een uitnodiging kan zijn voor inbrekers? Plaats je kliko niet dicht bij een raam en laat al helemaal geen ladders rondslingeren in je tuin. Inbrekers maken maar al te graag gebruik van deze hulpmiddelen om je woning binnen te dringen.

6. Het echte werk

Als je het de inbrekers nog moeilijker wilt maken, zal je in de buidel moeten tasten. Schaf goede sloten aan die zijn voorzien van het SKG-keurmerk en plaats een alarmsysteem. Wil je nog een stap verder gaan?

Ga dan voor camerabewaking, rolluiken voor de ramen of zelfs een hek om je woning.

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.