Nieuw seizoen, nieuwe inrichting: Zo haal je de lente in huis

Nieuw seizoen, nieuwe inrichting: Zo haal je de lente in huis

Niets is leuker dan de stijl van je woning aan te passen aan de tijd van het jaar. Helaas is de lente in Nederland op het moment nog ver te zoeken, maar dat betekent niet dat je de lente niet alvast in huis kan halen! Met deze tips maak jij je woning klaar voor het voorjaar.

Nieuwe kleuren

Vrolijke pastelkleuren geven meteen een heerlijk lentegevoel aan je woning. Ga dus voor decoraties in de kleuren lila, geel of lichtgroen. Koop bijvoorbeeld nieuwe kussenslopen of vervang de winterkaarsen in huis voor kaarsen met een frissere geur. Vergelijk op vindmeubels.nl alle woonaccessoires.

Bloemen op tafel

Zet bloemen op tafel. Je zult merken dat de winterblues verdwijnt en de woonkamer meteen een stuk vrolijker oogt. Ga voor bloemen als tulpen, hyacinten of narcissen. Geen goede vaas in huis? Bekijk alle vazen in ons woonoverzicht.

Bloemen in de lente

Weg met wol

Winterstoffen als wol en fluweel kunnen echt niet meer in de lente. Leg je dikke dekens daarom in de kast en ga voor andere materialen. Linnen en katoenen stoffen zijn erg geschikt voor de lente. Let ook op de kleur en het patroon van je nieuwe kleed of kussensloop.

Hallo zonnestralen!

Na de winter zal een flinke dosis licht en buitenlucht je goed doen. Houd de deur en ramen open zodra het kan en zorg dat het licht van buiten ook jouw woonkamer bereikt.

Heb je last van een donkere kamer? Lees dan hier onze tips.

Een foto zegt alles

Verlang je naar het mooie weer? Hang foto's op die gemaakt zijn in het vorige voorjaar of in de zomer. Foto's van je glimlachende kinderen op het strand of van je spelende hond in het park zullen je vrolijk maken.

Liever geen persoonlijk materiaal aan de muur of op de tafel? Ga dan voor een canvas met een zonnig landschap of mooie bloemen.

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.