Zo creëer je meer opbergruimte in de keuken

Zo creëer je meer opbergruimte in de keuken

Wie houdt van kokerellen, herkent vast het probleem van ruimte tekort in de keuken. Het is bijna een onmogelijk taak om voor al je keukentools een plek te vinden. Gelukkig zijn er een aantal manieren om meer opbergruimte te creëeren in de keuken. Bekijk hieronder onze tips.

1. Weg met de keukenkast

Wie een oude traditionele keuken heeft, zal ongetwijfeld meerdere keukenkasten hebben. Helaas bieden de kasten weinig opbergruimte en is de ruimte die er wel is niet zo functioneel. Wie wil er nou de hele kast leeghalen om bij het achterste product te komen? Ga daarom voor lades. Het liefst zo groot en diep mogelijk. In lades kan je bijzonder veel kwijt én je kunt eenvoudig bij al je producten en apparatuur.

2. Multifunctionele apparaten

De grootste boosdoeners in de keuken qua ruimte zijn de apparaten. Ze zijn vaak groot en nemen daardoor veel opbergruimte in beslag. Gelukkig zijn er steeds meer multifunctionele apparaten op de markt.

Denk bijvoorbeeld aan een magnetron en oven ineen of keukenmachine waarin je door de verschillende opzetstukken zowel kan mixen als je groentes snijden.

Krappe keuken? Dit zijn tips om er iets van te maken

3. Andere plek voor de vriezer

Gebruik jij je vriezer nauwelijks? Kijk dan eens of je er een andere plek voor kunt vinden. De vriezer neemt de nodige ruimte in beslag, terwijl je 'm in het dagelijks leven niet bijzonder veel gebruikt. Misschien is er nog plek in de schuur of in het rommelhok.

4. Handige opbergsystemen

Er zijn een hoop opbergsystemen op de markt die je helpen met het functioneel inrichten van je opbergruimtes. Denk bijvoorbeeld aan besteklades of kruidenrekken. Wie zijn opbergruimtes slim inricht, heeft ook meer overzicht waardoor je voortaan niet meer zo lang hoeft te zoeken naar je producten.

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.