Zes tips om een lege muur creatief te decoreren

Zes tips om een lege muur creatief te decoreren

Iedereen heeft ze wel in huis: lege witte muren. Tijd om de boel op te vrolijken en meer sfeer te geven door middel van muurdecoratie! Er zijn talloze manieren waarop je een lege muur een boost kan geven. Wij zetten er zes voor je op een rij.

1. (Foto)collage

De beste manier om een kamer een persoonlijke touch te geven, is door het ophangen van een collage. Dit kan door één of meerdere fotolijsten aan de muur te bevestigen, maar je kunt ook aan andere vormen van collages denken.

Wat dacht je van een verzameling bioscoopkaartjes of bierviltjes? Je hebt dan direct een verhaal te vertellen als er visite op bezoek komt en je muur is zeker niet meer zo saai.

Muurdecoratie

2. Wereldkaart

Houd je van reizen? Ga dan voor een wereldkaart op de muur. Er zijn verschillende manieren om je muur van een wereldkaart te voorzien. Zo kan je een poster kopen of zelf aan de slag gaan met bijvoorbeeld verf of hout. Met punaises, vlaggetjes of foto's kan je aangeven waar je al bent geweest op de wereld. Wedden dat er meteen een lach op je gezicht verschijnt als je de muur ziet?

3. Fotobehang

In plaats van een hele collage aan de muur hangen, kan je ook kiezen voor fotobehang. Je kunt zelf een mooie foto laten uitprinten of kiezen voor een al bestaand fotobehang.

Met fotobehang kan je heel makkelijk een bepaalde sfeer in je kamer creëren. Wil je in de kamer lekker kunnen ontspannen? Ga dan voor een afbeelding van een plek waar jij je het fijnst voelt, zoals in het bos of op het strand.

4. Schilderij

Een meer traditionele manier van je muur decoreren is door het aanschaffen van een schilderij. Natuurlijk kan je ook zelf aan de slag gaan of je kinderen aan het werk zetten. Een orginele en goedkope optie! Ben je niet zo creatief? Kijk dan eens in de kringloop of op de rommelmarkt naar een voordelig pareltje. Voor kunst hoef je echt niet altijd diep in de buidel te tasten.

5. Muurstickers

Een muursticker is een hele snelle manier van decoreren. Je hoeft namelijk niet ingewikkeld te doen met verf of spijkers, maar plakt de decoratie simpelweg op de muur. Je vindt muurstickers in vele vormen en maten en zo is er voor elke kamer wel iets te vinden. Je kunt ook zelf muurstickers ontwerpen.

6. Andere materialen

Wil je een creatieve muur die je kan blijven veranderen? Plaats dan eens een magneetbord, ga in de weer met krijtverf of plaats kurk tegen de muur. Dit zijn allemaal manieren om creatief met een lege muur om te gaan. Met een kurk of magneetbord kan je continue weer andere dingen op de muur plaatsen.

Zo heb je altijd een plek voor de nieuwe kleurplaat van je dochter of je verzameling kerstkaarten.

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.