Welke vloer past het beste in mijn huis?

Welke vloer past het beste in mijn huis?
5 april 2018 Doe het zelf Tinyhouses

Het aanschaffen van een vloer is misschien wel één van de lastigste keuzes die je moet maken als je gaat klussen. Vaak gaat een vloer jaren mee en dus is het belangrijk om je goed te verdiepen in de soorten vloeren. Wij zetten er een aantal voor je op een rij.

Laminaat

Laminaat is een zeer populaire type vloer. Dat is niets voor niets. Laminaat is namelijk relatief goedkoop en vaak kwalitatief goed. Het is eenvoudig en snel te leggen en gemakkelijk te onderhouden. Laminaat is makkelijk schoon te maken en daarom geschikt voor mensen met kinderen of mensen met een huisstofmijtallergie.

Vergeet geen ondervloer aan te leggen, want lopen over laminaat maakt relatief veel lawaai.

Laminaat leggen

PVC vloer

De PVC vloer is een vloer van kwalitatief hoogwaardig kunsstof. Een groot voordeel is dat deze vloersoort verkrijgbaar is in stroken en tegels met ontelbaar veel verschillende designs. Zo vind je altijd wel iets dat bij je woning past. Door het klik- of plaksysteem is een PVC vloer makkelijk te leggen.

Houten vloer

Een echte houten vloer geeft direct een warme sfeer aan je woning. Je kunt het op verschillende manieren leggen, in rechte banen of in visgraatmotief bijvoorbeeld. Laat het leggen wel aan vakmannen over. Door de luchtvochtigheid kan hout gaan krimpen of uitzetten en hier moet tijdens het leggen al rekening mee worden gehouden.

Juiste vloer kiezen

Tegels

Een tegelvloer heb je in alle soorten en maten. Natuurstenen of kunstoffentegels met een hip kleurtje: er is altijd wel iets te vinden dat bij jouw stijl past. Tegels hebben weinig onderhoud nodig en zijn gemakkelijk schoon te maken. Houd er wel rekening mee dat stenen tegels koud kunnen aanvoelen onder de voeten.

Een trend is om tegels van binnen naar buiten te leggen. Zo creëer je een doorlopend geheel.

Gietvloeren

Gietvloeren passen helemaal bij de industriële stijl die nu helemaal in is. De kunstofvloeren geven een strakke, zakelijke maar ook stoere sfeer. Ook deze vloersoort is goed te onderhouden.

Tapijt

Een zeer populaire vloersoort is tapijt. Het voelt niet alleen zacht en warm aan onder de voeten, maar is ook nog eens geluiddempend. Ideaal voor mensen met kleine kinderen die nog over de vloer kruipen. Pas dan wel op met vlekken, want dit is een groot nadeel van tapijt.

Tapijt leggen

De vloersoort is lastig schoon te maken en is daarom ook niet geschikt als je last hebt van huisstofmijtallergie. Op zoek naar een tijdelijke vloer? Ga dan voor tapijttegels. Deze zijn gemakkelijk te leggen en weer mee te nemen. Voordeel is ook dat tapijttegels plaatselijk te vervangen zijn.

Zeil

Als je geen zin hebt in legwerk, dan ga je voor zeil. Deze gladde kuntstoffe vloerstoort wordt in een rol geleverd en is dus eenvoudig aan te leggen. Het is een goedkope vloersoort en wordt niet snel vies.

Kurk

Een minder populaire vloersoort is kruk. Kurk trekt geeft stof aan en kan goed tegen water. Je zou het kunnen gebruiken voor je badkamer of keuken. Een nadeel is wel dat kurk duur is en moeilijk te onderhouden.

Ben je er nog niet uit welke vloer bij jou past? Bekijk dan eens de karpetten en vloerkleden op VindMeubels.nl.

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.