Vijf tips voor het inrichten van je thuiswerkplek

Vijf tips voor het inrichten van je thuiswerkplek

Werken vanuit huis wordt door het toenemende aantal ZZP'ers en freelancers steeds populairder. Thuiswerken kan ideaal zijn. Je hoeft bijvoorbeeld niet meer door de file terug naar huis en een wasje draaien tussen het werken door is geen probleem. Het is wel belangrijk dat je tijdens het werken niet te veel afgeleid wordt. Daarom kan je er voor kiezen om in je woning een thuiswerkplek te creëren.

Deze tips maken het thuiswerken comfortabel.

1. Een goede stoel is het halve werk

Als je de hele dag achter de laptop moet zitten, is het heel belangrijk dat je goed zit. Een verkeerde houding kan onder meer nek- en rugklachten opleveren. Investeer dus in het aanschaffen van een goede stoel. Het is verstanding om te kiezen voor een bureaustoel. Deze kan je namelijk afstellen op jouw voorkeuren. Zorg altijd dat je op ooghoogte van je beeldscherm zit, je benen in een hoek van 90 graden staan en je rug recht is. Vergelijk op VindMeubels.nl eens het aanbod bureaustoelen.

Thuiswerken

2. Kies de juiste kleur

Kleuren hebben directe invloed op je stemming. Denk dus bij het creëren van je thuiswerkplek goed na over welke kleuren je gaat gebruiken. Is creativiteit in jouw werkveld belangrijk? Ga dan voor oranje accessoires. Heb je meer concentratie nodig? Kies dan voor blauw. Als je voor je werk vaak moet brainstormen, is het handig om voor de kleur groen te gaan.

Vermijd rood geverfde muren (slecht voor de concentratie) en te veel geel (vermoeide ogen). Overigens is het verstanding om de basis neutraal te houden en te werken met gekleurde accessoires. Dit geeft meer rust in de ruimte.

3. Denk aan het licht

Daglicht is van belang voor goede prestaties. Kijk dus goed welke plek in je woning geschikt is als thuiswerkplek. Probeer een plek dicht bij een raam te kiezen, maar zorg er wel voor dat het felle zonlicht niet recht in je ogen schijnt óf op het beeldscherm reflecteert. Een schuine lichtinval is het best.

Als je vaak 's avonds aan het werk gaat, zorg dan voor een goede lamp. Leuke tip: kies voor een lamp die van kleur kan veranderen. Heeft je creativiteit een boost nodig? Zet 'm dan op oranje. Bekijk ook eens de bureaulampen op VindMeubels.nl.

Thuiswerken

4. Staand werken

Tegenwoordig geven steeds meer mensen de voorkeur aan staand werken. Urenlang zitten is namelijk slecht voor je. Het beste is om het zitten en staan af te wisselen. Kies daarom voor een bureau dat je in hoogte kan verstellen. Zo kan je zowel staan als zitten achter je bureau en blijf je geconcentreerd en voorkom je blessures. Heb je weinig ruimte in je woning? Ga dan voor een hoekbureau.

5. Berg alles netjes op

Niets is vervelender dan werken in een rommelig kantoor. Het is slecht voor je concentratie en je raakt bovendien spullen kwijt. Zorg daarom dat je kasten en opbergers hebt om je kantoor netjes te houden. Zet ook niet te veel accessoires neer op je bureau of in je kast.

Een kamerplant, fotolijstje of stel kaarsen kan leuk zijn, maar houd het overzichtelijk.

Zo, nu kan je aan de slag met het inrichten van je thuiswerkplek. Op VindMeubels.nl vind je alle meubels die je hiervoor nodig hebt. Heb je nog wat advies nodig? Bekijk dan ook eens onze Instagram!

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.