Vijf tips voor het inrichten van je nieuwe woning

Vijf tips voor het inrichten van je nieuwe woning
28 februari 2018 Wooninspiratie en tips

Gefeliciteerd! Je hebt een nieuwe huur- of koopwoning. De huissleutel is binnen én dus kan je aan de slag. Het inrichten van een nieuwe woning is veel werk en kan best ingewikkeld zijn. Met deze tips helpen wij je graag op weg.

Tip 1: Doe inspiratie op

Een nieuw huis inrichten is veel werk, maar gelukkig sta je er niet alleen voor. Op internet kan je ontzettend veel inspiratie op doen. Bekijk eens blogs met ideeën voor je interieur of speur sociale media zoals Pinterest en Instagram af. Heb je bijvoorbeeld al de Instagram van VindMeubels bekeken? Dagelijks plaatsen we foto's van mooi ingerichte woon-, slaap- of badkamers.

Tip 2: Kies een woonstijl

Als je online inspiratie hebt opgedaan en dus weet wat je mooi vindt, is het tijd om een woonstijl te kiezen.

Er zijn verschillende woonstijlen waar je voor kunt gaan. Denk bijvoorbeeld aan bohémien met azuurblauwe tinten met veel hout of een stoere industriële woonstijl met beton en grijstinten. De woonstijl kan natuurlijk per kamer verschillen, maar voor een mooi geheel is het wel verstanding niet te veel woonstijlen met elkaar te mengen.

Eerste huis inrichten

Tip 3: Kies je kleuren

Sommige woonstijlen zijn gebonden aan bepaalde kleuren, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Voel je vrij om te kiezen voor de kleuren waar jij je prettig bij voelt. Kleur is namelijk erg bepalend voor je interieur en je moet je wel thuis voelen in je eigen huis.

Heb je bijvoorbeeld een hekel aan de kleur groen, kies groen dan niet als basiskleur voor je woning. Sowieso is het verstanding om te kiezen voor neutrale kleuren in de basis. Zo kan je met opvallende accessoires meer uitpakken. Het leuke aan accessoires is, dat je ze eenvoudig kunt wisselen. Zo kies je in de winter bijvoorbeeld voor kussens en kaarsen met warme kleuren (rood, bruin) en vervang je dezen in de zomer voor accessoires met een fris en feller kleurtje (geel, groen).

Tip 4: Mooi, maar praktisch

Vloerbedekking kan heel mooi zijn, maar met een stel levendige en huisdieren die het liefst je huiskamer willen slopen, is dit misschien niet de juiste keuze. Zo is het ook verstandig om houten meubels te mijden als je een kat in huis hebt rondlopen.

Heb je jonge kinderen? Kies dan voor meubels die eenvoudig schoon te maken zijn. Let bij het aanschaffen van je tafel en kasten ook op scherpe punten om ritjes naar het ziekenhuis te voorkomen.

Huis inrichten

Geen fan van schoonmaken? Het scheelt al enorm als je bij het uitzoeken van je televisie- of boekenkast kiest voor een kast met niet al teveel open ruimtes. Ga dan liever voor een kast met deuren. Een bed met zijdes die tot aan de grond komen, scheelt ook veel stofzuigen.

Tip 5: Denk aan je verlichting

Niets is vervelender dan heel de dag in een donkere kamer zitten. Vergeet daarom niet om ook rekening te houden met je verlichting. Belangrijk is om daarvoor eerst te controleren waar de aansluitpunten en stopcontacten zitten. Kijk per kamer wat voor soort verlichting je nodig hebt.

Heeft de kamer veel licht nodig, omdat je er bijvoorbeeld wilt kunnen werken? Zorg dan voor een grote lamp met veel lichtsterkte. Is het een kamer waar je meer sfeer wilt creëren? Denk dan eens aan dimbare spotjes.

Bonustip: Het inrichten van een nieuwe woning kan best prijzig zijn. Zeker als je met een schone lei begint en nog niets uit een vorige woning mee kunt nemen.

Houd daarom tijdens de verbouwing de online webwinkels in de gaten. Zo ben je er op tijd bij als er een prijsverlaging is. Dit kan je zo honderden euro's schelen. Op www.vindmeubels.nl kan je alle meubels (ook meubels met korting) met elkaar vergelijken.

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.