Vijf tips om het trappenhuis te verbeteren

Vijf tips om het trappenhuis te verbeteren
17 juli 2016 Wooninspiratie en tips

Het trappenhuis is één van de onderdelen in het huis waar volgens experts te weinig aandacht aan wordt geschonken. Dit terwijl juist de trappen vaak een eerste indruk afgeven over het interieur van de rest van het huis. Een paar handige tips.

"Trappen zijn een geweldige plaats om je persoonlijke designstijl te laten zien aan je gasten", vertelt Brian Patrick Flynn, die het Droomhuis 2016 van HGTV ontwierp, aan designwebsite Triblive.

Een gewaagde kleur verf tussen de treden in een grote woonkamer past perfect. Ook kan een tapijtpatroon ervoor zorgen dat een woonkamer er ruiger uit gaat zien. "De simpelheid van een trap ontwerpen maakt het erg leuk", aldus interieurontwerpen Bethany Willard.

Willard, Flynn en designer Roric Tobin hebben vijf tips hoe je op een simpele, goedkope manier je trap een opfrisbeurt kunt geven.

1. Vervang eens de trapleuning
Het hoeft volgens de ontwerpers niet heel erg duur te zijn om een saaie trapleuning te vervangen voor een mooiere. Een simpele verfbeurt kan al een heleboel oplossen. "Iets meer aandacht besteden aan de details kan een persoonlijke 'touch' meegeven aan de woning."

2. Vul de ruimtes op
Heb je naast de trapleuning nog ruimte over. Vul hem op met decoraties, zoals fotolijstjes, frames, of leuke bloemen. Flynn: "Ik geef de voorkeur aan een combinatie van hout en metaal, met 3D-objecten ertussendoor."

3. Omhels verschillende patronen en kleuren
Het gebruik van vette en kleurrijke wanddecoratie langs de trap, zorgt dat de aandacht van de gast direct naar de trap wordt getrokken. Vaak kiezen huiseigenaren nu voor kleine printjes en patronen omdat dat het beste zou staan, maar dat is onjuist volgens Tobin. "Het kan het ineens heel saai maken."

4. Mix de stijl en de functie van de trap
Wissel de vormgeving van de traptreden en de ruimtes tussen de verschillende treden af.

5. Werk het goed af
Zorg dat de afwerking van de trap goed is. Verzeker jezelf er bijvoorbeeld van dat het licht in het trappenhuis goed is afgesteld, waardoor de trap er het beste uit komt. "Zo'n - relartief - goedkope verandering kan een groot verschil uitmaken."

Het is volgens de interieurontwerpers niet nodig te wachten tot de feestdagen in de winter om gezellige en leuke decoraties toe te voegen aan de trap. Aan het eind van de zomer kan volgens hen al best worden begonnen met wat 'herfstachtige' frutsels.

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.