Vijf tips om gratis je woonkamer een nieuwe look te geven

Vijf tips om gratis je woonkamer een nieuwe look te geven
11 augustus 2016 Wooninspiratie en tips

De verandering in je huis staat al een tijdje stil, en je vraagt jezelf af of het niet eens tijd wordt voor een nieuw schilderij aan de muur, nieuwe frutsels voor op tafel of gewoon een nieuwe likje verf in je slaapkamer. Nadeel van dit? Het kost allemaal geld. Wij geven hier vijf gratis tips voor een nieuwe look in je huis.

Al deze tips zijn eenvoudig toe te passen in je interieur, maar zorgen er allemaal voor dat de inrichting van het huis er weer als nieuw uit ziet.

Deel de koffietafel anders in

Een van de makkelijkste dingen die ervoor zorgen dat het huis er weer net even iets anders uitziet is de koffietafel. Het omwisselen van kleine accessoires op deze tafel maken al een wereld van verschil. Zet er eens een verschillend bloemetje op, of wissel de onderzetters voor glazen uit de keuken om met de onderzetters die al op je tafel lagen.

Let wel op dat je maximaal drie accessoires bij elkaar moet zetten, op die manier lijkt het namelijk nog écht op iets wat je hebt bedacht, in plaats van iets willekeurig.

Ruim de rommel op

We kunnen wel zeggen dat dit iets is waar de meeste mensen zich wel schuldig aan maken: rommel in huis. Het geeft een onverzorgde look aan je woning, en op den duur raak je allerlei spullen kwijt. Oké, toegegeven, het is ook vrij irritant om telkens maar weer te zorgen dat alles netjes in de keuken of woonkamer is opgeruimd, maar dat een opgeruimd voor een nieuwe frisse look in je huis zorgt mag duidelijk zijn.

Dus trek er eens een uur (of iets langer) voor uit om de woonkamer eens te stofzuigen.

Verander de kussens op de bank

Nog zo eentje in het rijtje: dat hadden we zelf kunnen bedenken. Hoewel erg nuttig, is deze net als tip een ook vrij snel en gemakkelijk toe te passen. Verander eens de vorm van de kussens op je bank. Kijk eens naar welke kussens je al hebt en bedenk hoe deze in een andere vorm of volgorde zou kunnen passen. Maakt het een verschil als je bijvoorbeeld eens twee kussens weghaalt, of ze omdraait?

Nog een tip, als je op je kussens zit deuken ze al snel in. Pak je kussen beet en sla met beide handen op het kussen (allebei aan één kant), op deze manier lijkt het weer of de kussens uit een woonmagazine komen!

Maak je ramen schoon

En deze past dan weer bij tip twee. Maak die ramen eens schoon, waar door de regen weinig meer door te zien is. Het schoonmaken van je ramen, maar ook andere glaswerken zoals spiegels, geeft gelijk een fris en schoon gevoel aan je woning.

Stof je verlichting af

Deze was er eentje die ons echt verbaasde. In je woning hangen een lampen, hanglampen, stalampen, kleine lampjes, enzovoort. Maar al deze lampen krijgen ook stof op zich op den duur, waardoor het licht wat erdoor heen komt vrij 'stoffig' er uit kan komen te zien. Het wordt een wat doffer licht. Een simpele oplossing hiervoor is: afstoffen!

Je zult direct verschil zien en je woning ziet er weer fris uit.

Foto's: Pixabay

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.