Tips voor het inrichten van je studentenkamer

Tips voor het inrichten van je studentenkamer

Heb je na een aantal hospiteeravonden eindelijk de perfecte studentenkamer gevonden? Gefeliciteerd. Nu kan je eindelijk aan de slag met het inrichten van jouw 'woning' voor de komende jaren. Geen zorgen, met deze tips gaat dat helemaal goed komen.

Studeren in je kamer

Bij de meeste studies zal je buiten je schooluren om nog een hoop werk moeten doen. Dit kan je natuurlijk doen in de school zelf of in de bibliotheek, maar het is ook handig om in je studentenkamer een werkplek in te richten. Zo heb je een plek waar je, ook buiten de sluitingstijden van de bieb, zonder al te veel afleiding kan leren voor je examens.

Ga voor lichte kleuren en weinig accessoires. Je wilt namelijk zo min mogelijk afleiding in de buurt hebben. Om rugpijn te voorkomen, kan je kiezen voor een verstelbare bureautafel. Zo verkom je dat je met een gebogen rug over je studieboeken hangt. Werk je vaak op de laptop? Schaf dan een laptopstandaard aan.

De lichte kleuren in je werkplek kan je combineren met een wat meer opvallende kleur, zoals blauw. De kleur blauw helpt je namelijk met concenteren. Meer weten over de invloed van kleur? Lees dan dit artikel op VindMeubels.nl.

studentenkamer inrichten

Sfeer en gezelligheid

Natuurlijk is je studentenkamer er niet alleen maar om te studeren. Je zult ongetwijfeld vrienden en vriendinnen over de vloer krijgen en dus is het wel zo gezellig om wat sfeer te creëren in je kamer. Dit kan je onder andere doen door persoonlijke accessoires in je kamer te plaatsen. Hang bijvoorbeeld een magneet- of prikbord op waar je foto's en andere persoonlijke spullen op kan hangen. Wat dacht je van tickets van je favoriete concert of een mooie quote die jouw inspireert?

Een andere manier door meer sfeer te creëren is te werken met tweedehands meubels. Natuurlijk is het vanwege je studentenbudget aantrekkelijk om de hele IKEA leeg te kopen, maar een paar leuke vintage items hoeven helemaal niet duur te zijn. Kijk eens op sites als Marktplaats en breng en bezoek aan de kringloop.

Opruimen die handel!

Om je studentenkamer sfeervol te houden, zit er niets anders op dan je kamer regelmatig op te ruimen. Schaf daarom een hoop opbergsystemen aan, zodat je je overvloed aan spullen mooi op kan bergen. Dit zorgt er niet alleen voor je kamer netjes oogt, maar je wordt er ook rustig van in je hoofd. En dat zorgt dan weer voor een mooie eindlijst!

Heb je een kleine studentenkamer? Lees dan eens dit artikel voor tips voor je inrichting!

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.