Rapper Kanye West mag niet aan de slag voor IKEA

Rapper Kanye West mag niet aan de slag voor IKEA
11 augustus 2016 Opmerkelijk

De bekende rapper Kanye West sprak afgelopen week zijn bewondering uit voor het Zweedse concern IKEA. Hij stak niet onder stoelen of banken dat hij graag eens wat zou willen ontwerpen voor het meubelbedrijf. Maar de meubelwinkel, tja, die ziet dat niet zitten.

"Ik moet werken met Ikea, meubels maken voor interieurontwerpen - architectuur", zei de 39-jarige Amerikaan vorige week bij BBC Radio 1. "Yo IKEA, sta toe dat ik, Kanye, meubels ontwerp. Omdat je weet dat mensen een bed willen dat ik maak, een stoel die ik maak, enzovoort."

Helaas voor West is zijn open sollicitatie niet goed gevallen bij de Zweden. Een woordvoerder zei "gevleid te zijn door zijn interesse, maar momenteel geen plannen te hebben voor een samenwerking".

Een IKEA-vestiging in Australië vond het overduidelijk zielig voor de rapper, en besloot op Facebook een opdracht voor de rapper te plaatsen. Op de foto het welbekende instructieboekje van de meubelbouwer met daarboven 'Yeezy', verwijzend naar zijn laatste album. Bij het onderschrift schrijft de IKEA "Hej Kanye, we willen graag zien wat je hiervan zou maken, we could make you famous", waarin de bijzin verwijst naar zijn laatste hit Famous

Studentenkamers

West zou vooral meubels willen ontwerpen die gericht zijn op studenten. Hij bezocht eerder dit jaar het hoofdkwartier van de meubelfabrikant in Amhult, Zweden.

Een aantal jaar geleden vertelde de muzikant ook al dat interieurontwerp zijn interesse trok. Hij zei toen gefrustreerd te zijn dat niemand hem serieus nam als meubelontwerper. Zijn passie voor meubels liet hij ook horen toen hij ooit de ontwerpfaculteit bezocht van de Harvard-universiteit. De studenten daar "waren de de wereld middels meubels aan het redden", sprak hij hen destijds toe.

In 2012 richtte hij zijn designbedrijf DONDA op, in de hoop zo ontwerpers aan te trekken en een meubellijn op te richten. West is overigens niet de enige beroemdheid die affiniteit heeft met meubels. Lionel Richie lanceerde eerder dit jaar - wel met succes - zijn interieurlijn.

Foto: Wikimedia Commons

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.