Overal planten: de botanische jungle in je woning

Overal planten: de botanische jungle in je woning
29 april 2018 Wonen Woontrends

Het gevoel krijgen dat je door de jungle loopt, zonder honderden euro's voor een vliegticket neer te hoeven leggen? Botanisch wonen is al een tijd in opkomst. Met exotische planten en kleuren tover je jouw woon-, slaap- of zelfs badkamer om in een stylische jungle.

Overal planten

Met een cactus op de vensterbank ben je al goed op weg, maar botanisch wonen is méér dan dat. Eigenlijk kunnen er geen planten genoeg in je woning staan: in de hoek naast de bank, aan de muur, op de bijzettafel én op het nachtkastje.

Het is hierbij wel belangrijk dat je voor het juiste soort plant kiest. Denk aan bijvoorbeeld cactussen, een vetplant en een palm. Kom maar door met die groene oase!

Planten kopen

Tropische printjes

Naast planten kan je ook helemaal los gaan met tropische printjes. Denk aan kussenslopen met een motief van palmbladeren. Niets is te gek bij de botanische woontrend.

Natuurlijk horen dieren ook bij de jungle. Een leuk printje van kleurrijke papegaaien aan de muur past perfect binnen de botanische woontrend. Te extreem voor jou? Houd het dan bij een rustige kleuren in je interieur en ga voor alleen planten.

Kleuren

Natuurlijk past de kleur groen perfect bij de botanische jungle, maar exotisch geel, blauw en rood kunnen ook een goede match zijn. Houd de basiskleur groen, maar werk met diverse tinten. Limegroen, donkergroen of zeewiergroen: alles kan.

Vergelijk plantenbakken op VindMeubels

Natuurlijke materialen

Om een natuurlijk effect te creëren, is het leuk om met verschillende natuurlijke materialen te werken. Denk aan een mooie houten tafel en een rotan stoel. Voor de finishing touch kan je ook nog met bamboe aan de slag.

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.