Meer ruimte in je woning? Richt in op de Scandinavische manier

Meer ruimte in je woning? Richt in op de Scandinavische manier
23 augustus 2016 Wooninspiratie en tips

De laatste tijd lijkt er een ware rage te zijn ontstaan in de woningen die minimaal worden ingericht, goed worden vormgegeven en waar altijd iets van hout in terugkomt, oftewel: de 'Scandinavian way of doing things'. Het Scandinavische Design is bezig met een opmars, hier wat tips.

Het inrichten van de woning op deze manier staat bij ons erg hoog in het prioriteitenlijstje. Het geeft meteen het gevoel dat de woning groter is, dan in werkelijkheid. Het idee is eigenlijk dat je in je inrichting niets anders gebruikt dan wat je daadwerkelijk nodig hebt. Alle overbodige spullen haal je weg.

Eén voordeel mocht je naar je woning kijken en een heleboel producten zien staan: er hoeft niet veel te worden veranderd om je woning deze Scandinavian Look te geven. Het is een kwestie van kleine aanpassingen doen. Of je nu heel je woning opnieuw inricht en organiseert, of een paar nieuwe producten aanschaft, het is vrij simpel om voor elkaar te krijgen.

Gebruik neutrale kleuren

Donkere kleuren maken de ruimte meer intiem, neutraal. Vlakke kleuren zorgen voor een meer open gevoel. Om het gevoel te hebben dat de ruimte in je huis groter is, moet je proberen om te experimenten met witte kleuren die de decoratie in je huis accentueren. Als je geen zin hebt om het gehele interieur in je huis om te gooien, probeer dan een zwart-witte foto op te hangen in je huis met wat neutrale kleuren op je bank.

Houd je huis schoon

Zorg ervoor dat de chaos in je huis weg is. Ruim de bureaus op, het keukenblad en haal eens een doekje over je ramen. Het schoonhouden en opgeruimd hebben van je bureaus is al het halve werk. Laat alleen staan wat je echt wil hebben laten staan, al het overige kan weg.

Laat ruimte tussen meubels

Weinig ruimte tussen de verschillende meubels zorgt ervoor dat je huis er chaotisch uit ziet en bovendien slecht geordend. Probeer wat ruimte te laten tussen de verschillende producten. Voorkom dat je alle lege ruimtes in je woning opvult.

Haal drukke schilderijen uit je woonkamer

Drukke schilderijen kunnen ervoor zorgen dat het huis erg druk eruit ziet. Terwijl de Scandinavian ‘feel’ juist rust en overzicht uitstraalt. Wissel eens die drukke Picasso-print in voor een zwart-wit schilderij van New York.

En tot slot…

Gebruik het licht

We zeggen het vaker, maar het is zo ontzettend belangrijk en makkelijk te gebruiken: het normale daglicht. Zorg dat je ramen vrij zijn, zodat zoveel mogelijk daglicht je woning in kan komen. Het zorgt ongetwijfeld voor een mooie look in huis.

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.