'Meer dan helft reizigers geïnspireerd door interieur vakantieaccommodatie'

'Meer dan helft reizigers geïnspireerd door interieur vakantieaccommodatie'
2 maart 2018 Wonen Opmerkelijk

Heb je na een vakantie in Fez, Chefchaouen of Marrakech je hele interieur aangepast in de Marokkaanse stijl? Je bent niet de enige. Volgens onderzoek is meer dan de helft (56 procent) van de vakantiegangers zo enthousiast over het interieur van de accommodatie dat ze geïnspireerd raken om hun eigen huis onder handen te nemen.

Dat blijkt uit een onderzoek van Booking.com onder ruim 19.000 respondenten.

Het herinrichten van de woning herinnert een derde van de ondervraagden aan hun fijne vakantiemomenten. Zo kan men nog langer nagenieten. Sommigen gaan nog een stapje verder. Voor hen is het interieur van het vakantieverblijf de belangrijkste factor bij het kiezen van een accommodatie. Zo kunnen de reizigers namelijk zowel fysiek als mentaal aan het dagelijks leven ontsnappen.

Je vakantiegevoel mee naar huis nemen hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Zo is de aanschaf van een souvenir volgens interieurstylist en lifestyle-expert Will Taylor al genoeg. "Maak van je souvenir een design-element in je eigen woning. Van die mooie mand kun je bijvoorbeeld een unieke hanglamp maken voor boven de eettafel, en dat prachtige tapijt kun je boven het hoofdeinde van je bed hangen voor een onverwachte toevoeging van kleur, patroon en structuur aan de kamer."

Geur

Ook is geur een belangrijk element voor het nagenieten. "Genoot je van de warmte en de geur van de open haard in je Scandinavische appartement? Koop een geparfumeerde kaars", aldus Taylor.

Naast de accommodatie raken reizigers ook geïnspireerd voor een nieuw interieur door bezienswaardigheden en geluiden (36 procent) en een nieuwe cultuur (32 procent).

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.