Maak je huis persoonlijk met deze tips

Maak je huis persoonlijk met deze tips

Een woning ingericht met mooie meubels, maakt een huis niet direct een thuis. Een goede manier om een echt 'thuis' te creëeren is door je huis persoonlijk te maken. Wij helpen je daar graag mee op weg.

Échte foto's

Het spreekt misschien voor zich, maar de beste manier om je huis persoonlijk te maken is door foto's op te hangen. Tegenwoordig maakt men dagelijks een hoop digitale kiekjes. Het is zonde als deze herinneringen in een map op je computer of telefoonbelandenen er nooit meer naar gekeken wordt.

Laat de foto's printen en hang de mooiste op aan de muur of zet ze in de kast. Maak een fotogalerij of ga juist voor één groot exemplaar.

Huis persoonlijk maken

Recycle oude meubels

Sommige meubels hebben persoonlijke waarde. Een mooie bank van een overleden familielid bijvoorbeeld of misschien een spiegel die je al van jongs af aan bezit. Zo'n meubel is erg persoonlijk en zal het thuis-gevoel vergroten. Is het item inmiddels gedateert of past het niet in je nieuwe interieur? Gooi het dan niet weg. Ga aan de slag met verf, stof of andere materialen om het meubel een tweede kans te geven.

Herinneringen verzamelen

Niet alleen foto's doen je herinneren aan bepalen momenten, ook spullen met een verhaal kunnen je weer doen glimlachen. Denk bijvoorbeeld aan een souvenir van je vakantiebestemming, de eerste babysokjes van je kroost of een entreeticket van een tof concert. Verzamel spullen met een herinnering en geef deze een mooi plekje in je huis. Hang ze aan een prikbord of leg ze in een vitrinekast bijvoorbeeld.

Geur doet wonderen

De geur van een huis is erg belangrijk en tegelijkertijd heel persoonlijk. Kies voor een geurkaars of geurverspreider die jij ontzettend lekker vind ruiken. Ben je net op vakantie geweest en wil je dat gevoel nog even vasthouden? Ga dan op zoek naar een geur die je doet herinneren aan die bestemming.

Een huisdier maakt een huis ook direct gezellig

Geef je hobby de ruimte

Niets is zo persoonlijk als je hobby. Verstop deze dan ook niet achter een kast in je interieur. Houd je van gitaarspelen? Geef je gitaar dan een prominente plek aan de wand. Ben je een groot tekentalent?

Verstop je tekeningen niet, maar hang ze op in je woonkamer. Zo is er voor elke hobby wel een manier te vinden om het een plek in je woning te geven. Persoonlijker kan bijna niet.

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.