In dubio over je keuken? Dit zijn de keukentrends van 2018

In dubio over je keuken? Dit zijn de keukentrends van 2018
3 april 2018 Wonen Woontrends

Ben je van plan dit jaar de keuken eens flink aan te pakken? Bekijk hier de keukentrends van 2018 ter inspiratie.

Wit = zwart

Lichte en witte keukens blijven razend populair, maar steeds vaker kiest men voor een zwarte variant. Vooral matzwarte keukens zijn in opkomst. Een zwarte keuken valt niet alleen op, het oogt ook nog eens luxe en exclusief. Door de toenemende vraag zijn er ook steeds meer zwarte keukenaccessoires te koop.

Keukentrends

Alles in dezelfde kleur

Of het nou wit, zwart of rood is: steeds vaker kiest men ervoor om maar één kleurtint te gebruiken in de keuken. Dat klinkt misschien saai, maar dat is het zeker niet. Je kunt namelijk combineren met verschillende materialen en texturen in diezelfde kleurtint. Dit creëert een mooi en samenhangend geheel.

Ethic nature

Ethic nature is een stijl die is geïnspireerd op etnische culturen en tropische natuur. Deze stijl is in 2018 de basis voor vele keukens. Gebruik groen en aardetinten in combinatie met materialen als grofhout, beton, koper en onbehandeld staal.

Keuken

Afzuigen, maar dan anders

Hoe innovatiever, hoe beter. Dit zien we ook terug op het gebied van keukens. Een grote afzuigkap boven je fornuis of inductieplaat is verleden tijd.

Steeds vaker zit de afzuiging op een andere manier in het keukenblok verwerkt, zoals in het keukenblad. Er komen steeds meer innovatieve opties voor de afzuiging.

Tuineren aan het keukenblok

Je hoeft echt niet meer de kou in om te tuinieren voor verse groentes en kruiden. Binnentuintjes zijn helemaal in. Het aanbod kweekset, zaden en miniserres voor binnen is dan ook groot in 2018. En het mooie is: verse kruiden zijn niet alleen lekker, die plantjes bij je keukenblok zien er ook nog eens heel leuk en stijlvol uit!

Weg met die keukenkastjes

Oudere keukens hebben vaak een aantal kastjes waarin je al je keukengerei kwijt moet. Tegenwoordig hecht men meer waarde aan veel opbergruimte. In nieuwe keukens wordt daarom vaak gekozen voor grote brede lades. Hierin kan je onwijs veel spullen kwijt en benut je de ruimte efficiënter. Het gebruik van brede lades zorgt ook nog eens voor een strakkere look van je keuken.

Techniek in de keuken

Er komen steeds meer slimme apparaten op de markt om het koken gemakkelijker te maken. Zo is het bijvoorbeeld al mogelijk om via applicaties op je telefoon keukenapparaten zoals de afwasmachine of het koffiezetapparaat op afstand te bedienen. Of wat dacht je van een keukenblad met touchscreen om receptenvideo's op te kijken?

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.