Hoe kies ik de beste vaas voor mijn woonkamer?

Hoe kies ik de beste vaas voor mijn woonkamer?

Een vaas is niet langer een simpele houder voor een prachtig boeket. Een goede vaas kan namelijk dé eyecatcher zijn van je interieur. Tegenwoordig zijn er een hoop verschillende vazen op de markt. Wij zetten vijf populaire type vazen voor je op een rij.

Aan het eind van dit artikel kun je hopelijk voor jezelf een afweging maken welke vaas het beste in jouw woonkamer past.

1. De glazen vaas

De glazen vaas is nog altijd het meest populair. Je vindt ze dan ook in vele soorten en maten. In een glazen vaas komen vooral takken en veldbloemen goed tot hun recht. Door gebruik te maken van een vaas van glas zal vooral je boeket gaan schitteren, omdat de vaas van zichzelf weinig aandacht opeist.

Een leuke manier om de vaas te matchen met je interieur is door voor getint glas te kiezen. Heb je bijvoorbeeld een woonkamer met blauwe accessoires? Neem dan een vaas met blauw getint glas.

Opvallende vazen

2. De vaas die je doet glimlachen

Een vaas hoeft niet per se saai te zijn. Er zijn zelfs vazen die je doen glimlachen. Zo zijn er bijvoorbeeld vazen in de vorm van een cactus. Op deze manier geef je nét even een andere touch aan je inrichting. Ook heel erg leuk om cadeau te doen.

3. In het lab of in de woonkamer?

Een bekende trend is de reageerbuis als vaas. Ze zijn vooral erg leuk om één specifieke bloem in te zetten, een roos bijvoorbeeld. Je kunt ook per reageerbuis een andere bloemensoort plaatsen, zo creëer je een speels en fleurig effect.

De reageerbuisjes zijn door hun lichte gewicht overigens makkelijk op te hangen aan het plafond of de muur.

4. De eyecatcher

Wil je de show stelen met je vaas? Ga dan voor een groot uniek exemplaar. Denk aan een grote vaas met kopere kleur of een aparte vaas met meerdere hoeken in het design. Eyecatchers verdienen natuurlijk ook een opvallende plek in je woning. Midden op de tafel in de woon- of eetkamer bijvoorbeeld.

Keramieke vazen

5. De keramieke vaas

Vazen van keramiek zijn vaak een stuk steviger, hierdoor zijn ze geschikt voor de wat zwaardere boeketten. Ook keramieke vazen zijn er in alle vormen, kleuren en maten te vinden. Zo is er altijd wel een exemplaar te koop, dat goed bij jouw interieur matcht.

VindMeubels.nl verzamelt de vazen van de grootste en bekendste webwinkels uit Nederland en België. Bekijk het aanbod vazen via deze link.

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.