Hier moet je op letten bij het kopen van een nieuwe bank

Hier moet je op letten bij het kopen van een nieuwe bank

De bank is misschien wel het belangrijkste meubel in de woonkamer. Het kopen van een nieuwe bank kan daarom best lastig zijn.

1. Waar?

Nog voordat je überhaupt (online) op zoek gaat naar een bank, moet je besluiten wáár je nieuwe aanwinst moet komen te staan. Vervang je de plek van je huidige bank of is er misschien een betere plek in de woonkamer? Houdt hierbij rekening met de inval van het licht en probeer je ruimte optimaal te benutten.

2. Welke soort?

Als je hebt bepaald waar de nieuwe bank terecht moet komen, is er nog de belangrijke vraag voor wat voor een soort bank je gaat. Heb je een kleine woning? Ga dan voor een 2-zitsbank of 4-zitsbank op hoge poten. Als je een ruime woonkamer hebt, kan je prima uitpakken met een mooie grote hoekbank.

Bank kopen

3. De meetlat

De meetlat is bij het kiezen van de juiste bank je grote vriend. Een bank die je in de winkel hebt gezien, lijkt in je eigen woning vaak aanzienlijk groter. Zeker als je online een bank besteld is de verhouding ten opzichte van je woonkamer moeilijk in te schatten.

Kijk daarom goed naar de maten van de bank en ga met de meetlat aan de slag in de woonkamer. Zo weet je 100% zeker dat jouw droombank goed op zijn plek komt te staan.

4. Zitgemak

Een bank heeft eigenlijk maar één doel en dat is zitgemak bieden. Niemand wil na een uur al een houten kont hebben. Test daarom je popentiële nieuwe bank uitgebreid in de winkel of koop een bank online die je na een proeftijd eventueel nog kosteloos kan terugsturen. Veel webwinkels bieden deze mogelijkheid tegenwoordig aan.

vergelijk banken

5. Materiaal

Houd bij aanschaf van een bank ook zeker rekening met het materiaal. Met een stel katten in huis neem je met een leren bank een groot risico. Heb je (jonge) kinderen? Wellicht is een bank van stof dan niet zo goed idee. Een leren bank kan in deze situatie dan juist weer wél uitkomst bieden.

Vergelijk hier alle banken op VindMeubels.nl.

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.