Het effect van kleur op je kamer

Het effect van kleur op je kamer

Het kiezen van de juiste kleuren bij je woning is een hele belangrijke keuze. Kleuren hebben namelijk invloed op de sfeer van de kamer en op je humeur. In dit overzicht zie eenvoudig je wat de effecten zijn van kleuren.

Rood

De kleur rood gebruik je als je een intieme en warme sfeer wilt creëren in een kamer. Het is een krachtige kleur die passie uitstraalt en sterke emoties oproept. Pas op dat je niet teveel rood gebruikt in je huis. De kleur kan je namelijk onrustig of vermoeid maken.

Oranje

Oranje is een kleur die je veel energie geeft. Door de positieve en opwekkende krachten is deze kleur geschikt voor bijvoorbeeld de werkkamer. Oranje is tevens ook een warme kleur die zorgt voor een gezellige sfeer. Gebruik niet te veel oranje in je woning.

Geel

Geel is één van de vrolijkste kleuren. Het is zonnig, optimistisch en kan een kamer echt opfleuren. Geel stimuleert je zenuwstelsel en mentale processen. Doordat geel het binnenvallende licht reflecteert is deze kleur zeer geschikt voor donkere kamers.

Groen

De kleur groen werkt ontspannend. Het is de kleur van natuur en geeft je hierdoor frisse energie en kalmte. Je hebt heel veel verschillende kleuren groen: van lime groen tot donkergroen.

Blauw

Deze kleur wordt geassocieerd met water, rust en sereniteit. Blauw gebruik je het liefst voor de werkkamer of slaapkamer. Deze kleur geeft je een gevoel van ruimte en maakt je helder. Blauw verhoogt de productiviteit en wordt daardoor veel op kantoor gebruikt.

Effect kleur op je kamer

Paars

De kleur paars is een goede kleur voor als je tot rust wilt komen. Ook helpt de kleur je met concentreren. Daarnaast staat de kleur voor wijsheid, succes en rijkdom. Paars is goed te combineren met de kleur groen.

Bruin

Bruin is de ideale kleur om te combineren met andere kleuren. Het is namelijk een mix van de drie primaire kleuren. Bruin is een kleur die je het gevoel van veiligheid en stabiliteit geeft. Perfect voor in de woonkamer en badkamer.

Roze

Met roze kan je alle kanten op gaan. Lichte kleuren roze zorgen voor verbondenheid en kalmte. Felroze daarentegen is een kleur met veel energie. Gebruik deze kleur met mate.

Zwart en wit

Officieel zijn zwart en wit geen kleuren, maar grote kans dat je er vaak gebruik van gaat maken. Zwart en wit zijn goed te combineren met andere kleuren. Wit doet een ruimte groter lijken en bevordert de creativiteit.

Zwart kan je beter alleen gebruiken om ergens het accent op te leggen. Zwart neemt licht weg en dat zorgt voor een somber gevoel.

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.