Eerste huis inrichten? Hier vijf tips

Eerste huis inrichten? Hier vijf tips
9 september 2016 Wooninspiratie en tips

Het kan nog vrij ingewikkeld zijn om je eerste eigen woning op een leuke, stijlvolle - maar toch ook weer niet al te dure manier - in te richten. Niet in de stress schieten, wij geven je vijf tips.

Naast dat het iets is waarover je best veel kan nadenken, moet je vooral ook heel erg genieten bij het ontwerpen van je eerste woning. Voor ieder budget is er een leuke inrichting te bedenken en met soms kleine (goedkope) aanpassingen kan al een heleboel veranderen in je woonstijl.

Het eerste wat je voor jezelf moet kiezen is een kleurenpalet. Een kleurenpalet is een combinatie van kleuren die goed bij elkaar passen. Veel websiteontwerpers gebruiken daarvoor de site ColourLovers.com, maar ook voor het ontwerpen van je eigen huis kan het erg handig zijn. Je kiest je primaire kleur, en de website zoekt andere kleuren die daarbij passen.

Hoewel we in dit artikel vooral zullen ingaan op de woonkamer is het belangrijk om het kleurenpalet zoveel mogelijk te laten terugkomen in alle kamers van het huis. Lopen van Scandinavische stijl in de woonkamer naar klassieke stijl in de badkamer, kan nogal een bijzondere combinatie worden.

Tip 1: Koop allereerst de grote spullen in het huis

Kies bij het inrichten van je eerste huis eerst de grote spullen, de kastjes, de keuken, de bank en de tafels. Naast dat deze spullen het grootste deel van je woonkamer zullen opvullen, zijn het vaak ook de duurste uitgaven.

(Tekst gaat verder onder foto)

Tip 2: Voeg budgetvriendelijke accessoires toe

Budgetvriendelijk? Ja! Denk hierbij aan posters, verlichting, een bloemetje, boekenstandaards tot een oude fotocamera die je nog op de rommelmarkt hebt gekocht. Experimenteer, verplaats en kijk wat leuk staat.

Tip 3: Koop spullen met een neutrale kleur en maak ze persoonlijk

Schaf goedkope meubels aan en probeer ze vervolgens een eigen stijl mee te geven, bijvoorbeeld door een andere lik verf of door bijvoorbeeld de knoppen (in het geval van een kast) te veranderen.

Tip 4: Planten geven de woonkamer leven!

Planten zorgen, ongeacht het kleurpalet, voor een levendige sfeer in huis.

Tip 5: Zorg in kleine kamers voor meubels met dubbele functies

Deze tip is vooral voor mensen die in een kleine woning wonen. Als je niet zo veel ruimte hebt is het belangrijk om te zorgen dat de meubels de ruimte optimaal benutten, hierbij kan het helpen als een meubelstuk meerdere functies vervult. Zoals een slaapbank, die je zowel kunt gebruiken voor als je vrienden komen en voor als je wil slapen.

Een andere tip is het gebruiken van je bureau waar je normaal aan werkt, als een nachtkastje. Of je bureaustoel, die je tegelijkertijd ook kunt inzetten voor als je extra bezoekers krijgt.

Probeer creatief om te gaan met je woning en veel dingen uit te proberen. Het is naar onze mening één van de leukste fases in het kopen van een huis. Veel succes!

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.