Een stijlvol toilet in vier stappen

Een stijlvol toilet in vier stappen

Bij de verbouwing van je nieuwe woning schiet het sfeervol inrichten van het toilet er waarschijnlijk bij in. Toch is het een ruimte waar je een behoorlijke tijd doorbrengt. Doordat het zo'n kleine ruimte is, is er niet veel nodig om het toilet een boost te geven. Met deze stappen maak je die paar vierkante meter in je huis stijlvol.

1. Weg met die tegels

Tegels zijn handig en hygiënisch in de toiletruimte, maar ook behoorlijk cliché en weinig sfeervol. Heb je er al eens over nagedacht om (een deel) van je tegels in de ban te doen? Betegel bijvoorbeeld alleen de onderkant van de ruimte en geef de bovenkant een leuk kleurtje door middel van behang of verf. Ook een gezellig printje doet wonderen.

In plaats van voor kleur of een printjes kan je ook voor natuurlijke materialen gaan. Plak steenstrips aan de wand of ga in de weer met steigerhout. Je geeft je toilet hiermee een prachtig stijlvolle look.

Origineel toilet

2. In de weer met accessoires

Je hebt onwaarschijnlijk al duizend keer de gebruiksinstructies van je handgel gelezen of bijna je telefoon in het toilet laten vallen. Geef jezelf iets ander om naar te kijken tijdens de boodschap door bijvoorbeeld foto's op te hangen. Of wat dacht je van een krijtbord waarop je een lieve boodschap voor de volgende toiletbezoeker achter kan laten? Een klein vaasje met een mooie bloem bij de wasbak kan ook al erg gezellig staan.

Naast gezellige accessoires kan je ook stijlvolle en tevens functionele accessoires toevoegen aan de ruimte. Een mooie houder voor de handgel bijvoorbeeld of koop eens een nieuwe set handdoeken. Je zult zien dat de simpelste accessoires al een boost geven aan het interieur van je toiletruimte.

3. Ga voor een creatieve vloer

Naast de wand, kan je ook de vloer een stuk stijlvoller maken dan een stel witte tegels. Ga voor tegels met een mooi patroon. Ben je erg creatief aangelegd?

Misschien is het een idee om je vloer met mozaïek te beleggen. Zorg dan wel dat de vloer egaal wordt, want de toiletruimte wordt nog wel eens met blote voeten betreden.

Tegels uit toilet halen

4. De pot zelf

Het toilet zelf is wellicht de belangrijkste factor voor een stijlvolle ruimte. Je hebt erg veel verschillende toiletpotten. Een zwevend toilet is een voorbeeld van een stylische keuze.

Of ga eens voor een toiletbril met een leuk kleurtje. Door deze kleur terug te laten komen in je accessoires en wand creër je een mooi effect.

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.