Dit zijn de tuintrends voor 2018

Dit zijn de tuintrends voor 2018

Met de lente in zicht is het tijd om een blik te werpen op de tuin. Je kunt de tuin maar beter gezellig ingericht hebben voor het eerste warme weekend van het jaar weer voor de deur staat. Kan jouw tuin wel een make-over gebruiken? Dit zijn de tuintrends voor 2018.

De moestuin 2.0

De moestuin heeft zijn tijd gehad. Dit jaar gaan we een stap verder. We introduceren de zogenoemde 'kooktuin'. Een tuin is niet meer alleen een plek waar je na een lange werkdag kan genieten van de laatste zonnestralen. In de 'kooktuin' worden groentes, fruit, kruiden en eetbare bloemen gekweekt. Deze producten worden vervolgens gebruikt om culinaire hoogstandjes mee te maken. Natuurlijk worden deze heerlijke gerechten uit eigen tuin geconsumeert met vrienden of familie tijdens een diner aan de buitentafel.

Ruw materiaal

De industriële stijl zien we al een tijd terug in café's en woonkamers. Deze trend wordt nu doorgezet naar de tuin. Het gebruik van ruwe materiaalsoorten, zoals beton en hout geeft je tuin een prachtige look. Dat zulke materialen vaak mooier worden met de tijd is ook nog eens mooi meegenomen. De industriële stijl is zeer geschikt voor iedereen met een kleiner budget. Ga naar de bouwmarkt, schaf materiaal aan en ga zelf aan de slag! Zo maak je bijvoorbeeld gemakkelijk een eigen bijzettafel.

Groen aan de muur

Geen groene tuin vanwege het kleine oppervlakte van je tuin is tegenwoordig geen excuus meer. Architecten kiezen er steeds vaker voor om geen planten op de grond te plaatsen, maar aan de muur. Je kunt je gevel bedekken met mossoorten en andere beplanting. Een prachtig aanzicht en het kost ook nog eens weinig ruimte. Zo blijft er genoeg plek over voor een mooie louncheset of barbeque.

Comfort op nummer

Het gaat economisch gezien goed met Nederland en dus hoeven we niet meer op een houtje te bijten. De toenemende koopkracht zien we zeker terug in de tuin. Het hebben van een eigen plek in de buitenlucht is van belang voor het leefgenot. Inversteer dus in producten van kwaliteit die comfort bieden. Meer ruimte en budget? Denk eens aan de aanschaf van een buitenkeuken of sauna.

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.