De toekomst: Slapen in een stapelbed in het vliegtuig

De toekomst: Slapen in een stapelbed in het vliegtuig

Als het aan vliegtuigbouwer Airbus ligt, slaap jij binnenkort in een stapelbed in hun vliegtuigen. Het Franse bedrijf heeft een reeks nieuwe designs gepubliceerd waarmee een deel van het cargogedeelte van het vliegtuig omgebouwd kan worden tot complete dormkamers.

Het onderste gedeelte van het vliegtuig, dat nu vaak wordt gebruikt om bagage en cargo te vervoeren, zou dan worden gebruikt om stapelbedden in te plaatsen. Hiervoor wil het bedrijf van de stapelbedden speciale modules maken die ook zo weer uit het cargogedeelte te halen valt. Hiermee zouden vliegtuigmaatschappijen meer flexibiliteit krijgen over waar ze hun passagiers en cargo plaatsen in het vliegtuig.

Airbus zegt dat de speciale cabines zullen worden gebouwd in de nieuwe A330, die in 2020 wordt verwacht. De vliegtuigbouwer en het Franse bedrijf Zodias Aerospace, die het idee samen hebben ontworpen, bekijken ook nog de mogelijkheden voor de stapelbedmodules in de grotere A350.

Vliegervaring

Door de stapelbedmodules zal de vliegervaring van de passagier veranderen, zegt de directeur van Zodias Aerospace. Door ook modules in te bouwen zoals een receptiemodule en een speeltuinmodule, kan een vliegtuigmaatschappij deze ruimte zo huiselijk maken voor een passagier als deze wil.

Naast de stapelbedden wil Airbus ook eenpersoonsbedmodules inbouwen, waar ook ruimte zal zijn voor extra kleding en toiletartikelen.

De afbeeldingen in dit artikel behoren toe aan Airbus.

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.