De beste kleurencombinaties voor in de slaapkamer

De beste kleurencombinaties voor in de slaapkamer

Kleuren kunnen je humeur behoorlijk beïnvloeden. Het is daarom belangrijk dat je vooraf nadenkt over het gebruik van kleuren in je woning. Zeker in de slaapkamer is het kiezen van de juiste kleurencombinatie belangrijk. Je wilt namelijk wel de juiste sfeer creëren. Wij geven je graag wat inspiratie.

Voor de onrustige slaper

In de slaapkamer draait het uiteindelijk maar om één ding: een goede nachtrust. Ben jij een druk en energiek persoon, ga dan voor blauwe en paarse kleuren. Deze kleuren hebben namelijk een rustgevende werking, die ervoor zorgt dat jij helemaal relaxed je ogen sluit. Om de koele kleuren te compenseren kan je lampen met een 'warme' kleur in je slaapkamper plaatsen.

Goedemorgen!

Kom jij in de ochtend maar moeilijk uit bed? Het kan helpen om wat opvallende kleuren aan je slaapkamer toe te voegen. Ga bijvoorbeeld voor een gele muur of oranje gordijnen. Deze energierijke kleuren geven jou in de ochtend nét even die extra boost die je nodig hebt.

Slaapkamermeubels vergelijken

Intiemere sfeer

Kan jouw slaapkamer wel iets meer intimiteit gebruiken? Ga dan voor donkere kleuren. Een chocolade bruine muur of zwarte kast zorgen ervoor dat je kamer kleiner oogt en zo creër je een intieme sfeer.

Door te werken met dieprode accessoires, zoals kussens of kaarsen, voeg je nog een beetje extra passie toe. Jouw slaapkamer is zo helemaal klaar voor de nachtelijke “avontuurtjes”..

Bedden vergelijken

Eén met de natuur

Natuurlijke kleuren zijn helemaal in en dat is niet voor niets. Door met kleuren te werken die in de natuur voorkomen creër je een bepaalde kalmte je in je slaapkamer. Werk met zandkleur en aardetinten.

Als accentkleur kan je gaan voor blauw (de kleur van de lucht) of groen (kleur van gras, bladeren, etc.). De natuurlijke kleuren zullen je gemoedstoestand ten goede komen en zorgen dat je als een roos in slaap valt.

Lees ook: Het effect van kleuren op je kamer

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.