De basistips voor het inrichten van een kleine woning

De basistips voor het inrichten van een kleine woning

Woon je in een klein huis of appartement? Je bent zeker niet de enige. Steeds meer mensen kiezen ervoor om compact te wonen. Dat klinkt misschien benauwd, maar met een paar simpele tips kan je genieten van optimaal ruimtegevoel. Wij helpen je graag op weg.

1. Multifunctionele meubels

Wie niet veel ruimte heeft in huis, doet er goed aan om zo min mogelijk meubels te gebruiken. Gelukkig zijn er tegenwoordig een hoop multifunctionele meubels op de markt. Een bedbank of uitschuifbare eettafel zijn mooie aanwinsten voor iedereen met een kleine woning.

2. Lichte kleuren

Kleuren hebben veel invloed op het ruimtelijke gevoel van je woning. Om meer ruimte te creeëren ga je voor lichte kleuren. Werk bijvoorbeeld met wit of grijs en gebruik een lichte accentkleur om de boel een beetje op te fleuren.

3. Benut alle ruimtes

Als je al niet veel ruimte hebt, is het zonde als je niet al je ruimte benut. Schaf hoekmeubels aan, zoals een hoekbank of bureau, om alle hoeken in je kamer te gebruiken.

Kijk niet alleen naar de ruimte die over is op de grond, maar werp ook eens een blik omhoog. Missschien is er aan de muur nog ruimte voor wandkasten. Deze kasten kunnen mooi dienen als opbergruimtes.

Klein huis inrichten

4. Ruim op!

Tsja, het is misschien niet je hobby, maar opruimen geeft het ruimtegevoel echt een boost. Neem afscheid van spullen die je niet nodig hebt en stop spullen die je niet vaak gebruikt weg in een doos. Je zult merken dat hoe minderen objecten er in je woning staan, hoe ruimtelijker het oogt.

5. Afgescheiden ruimtes

Een open ruimte oogt al snel rommelig. Creëer daarom afgescheiden ruimtes. Natuurlijk hoef je niet meteen in de weer met cement om een muur te bouwen, maar denk bijvoorbeeld aan kamerschermen of plaats meubels op een strategische manier. Zo heb je zelfs in een kleine woning nog een visuele 'kamers'.

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.