Chinese architecten ontwerpen unieke gestapelde campus in Hangzhou

Chinese architecten ontwerpen unieke gestapelde campus in Hangzhou

De Shanghai Tower, de Ring of Life (Fushun City), Sheraton Hotel (Huzhou). Voor wie nog niet door heeft dat China fantastische architecten (en architectuur) heeft, is er opnieuw een gebouw om dat te bewijzen. In de Oost-Chinese stad Hangzhou is op de universiteit een campus gebouwd, die bestaat uit onregelmatig gestapelde vloeren.

De Chinese studio WSP Architects ontwierp het gebouw, meldt Dezeen. De campus is gebouwd rondom een centraal plein en bestaat uit meerdere gebouwen die bestaan uit onregelmatig gestapelde lagen. Het doel voor het architectenbureau was om een creatief gebouw te ontwerpen waar de colleges gehouden kunnen worden.

De architecten kozen ervoor om het gebouw op te delen in kleinere blokken, die allemaal een eigen functie dienen. Deze blokken zijn vervolgens ook weer aan elkaar gelinkt. Ook is er gedacht aan de traditionele stijl: de gebouwen zijn namelijk gebouwd rondom een centrale binnenplaats.

Universiteit in Hangzhou

Kosten besparen

"Het ontwerp is ontwikkeld op basis van een systeem dat bestaat uit modules om het vlak, de hoogte en de details van het gebouw goed te regelen om zo op kosten te besparen", aldus WSP Architects in een verklaring.

Elke unit in het gebouw heeft een eigen ingang en gangensysteem om de verschillende lagen met elkaar te verbinden. Kleine tuinen en atriums door het gebouw heen zijn ingericht als relaxruimtes.

Foto's: WSP Architects

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.