Het aanschaffen van het juiste matras

Het aanschaffen van het juiste matras

Het is misschien wel één van de belangrijkste producten in de slaapkamer: je matras. Een goede nachtrust heeft invloed op je dagelijks leven en dus het is het van belang dat je op een goed matras slaapt. Er zijn verschillende soorten matrassen en extra's voor bij je matras. Het kan best lastig zijn om hier een keuze in te maken.

Wij geven je graag een aantal tips, zodat jij de goede keuze maakt.

1. Welke type matras

Een matras kan uit verschillende materialen bestaan. In de meeste matrassen zitten metalen springveren of is schuim (koudschuim of traagschuim) verwerkt. Ook zijn er matrasvullingen die latex bevatten of is er gel in de vulling verwerkt. Houd hier rekening mee bij de aanschaf van je matras.

Juiste matras kiezen

Zo hebben mensen met rugklachten vaak een matras met comfortzones nodig en dan zijn vullingen met traagschuim minder geschikt. Ga dan voor een matras met pocketveren.

2. Matras online kopen

Een matras via internet kopen lijkt misschien niet zo slim. Je kunt het product immers niet testen in de winkel. Gelukkig is dit tegenwoordig geen probleem meer. Steeds meer webwinkels laten je een matras namelijk eerst een tijd thuis uitproberen. Zo kan je dus echt uittesten of het type matras goed bij je past. Dit is nog beter dan een eenmalige test in een fysieke winkel.

Controleer wel of de webwinkel deze optie aanbiedt. Op vindmeubels.nl vind je een overzicht van het aanbod matrassen.

3. Hard of zacht matras?

Eén van de moeilijkste keuzes bij het aanschaffen van een matras is de keuze tussen een hard of zacht matras. Het is lastig om hier advies over te geven, omdat het gaat om een persoonlijke voorkeur.

Weet je niet wat je persoonlijke voorkeur is, kijk dan of het mogelijk is om het matras eerst thuis uit te proberen. Of ga voor een goedkoop matras om te kijken op wat voor soort matras jij het lekkerst slaap.

Als je last hebt van je rug is het vaak verstandiger om voor een steviger matras te gaan. In een zachter matras zak je namelijk meer door. Bij een matras is voldoende ondersteuning erg belangrijk.

Matras kopen

4. Een topmatras aanschaffen

Een topmatras is een dun matras die je bovenop je normale matras leg. Door de aanschaf van een topmatras doe je langer met je onderliggende matras. Ook is het een manier met een tweepersoons topmatras de geul tussen twee eenpersoonsmatrassen te dekken.

Daarnaast kan een topmatras je ook op een andere manier hielpen. Zo heeft onze partner Sleepcool zich gespecialiseerd in koel slapen. Zij bieden een watergekoelde matrastopper aan, die ervoor zorgt dat je matras de gewenste temperatuur heeft.

Ideaal voor mensen die last hebben van warmte tijdens het slapen en bijvoorbeeld vrouwen in de overgang.

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.