5x trends voor muurdecoratie deze zomer

5x trends voor muurdecoratie deze zomer

De woonkamer is misschien wel de belangrijkste kamer van je huis. Je ontvangt er je visite en spendeert er waarschijnlijk het grootste deel van de tijd dat je thuis bent. Des te belangrijker om eens die saaie muur een make-over te geven.

Dit kun je heel makkelijk doen met toffe muurdecoratie. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel posters en decoraties beschikbaar. De laatste tijd zien we een aantal trends voorbijkomen die we je niet willen onthouden.

1. De wereldkaart

Een van de simpelste dingen die je woonkamer gelijk een hele interessante wending geeft is de wereldkaart. Je hebt ze in allerlei kleuren, je hebt magneetborden, prikborden, maar natuurlijk ook gewoon houten of glazen wereldkaarten voor aan de muur. Ga je voor een wereldkaart waarin je prikkertjes kunt stoppen, maak dan eens met een touwtje wat foto’s van die plek eraan vast. De echte wereldreiziger krijgt absoluut vragen hierover van visite, waardoor je altijd gespreksstof hebt.

2. Behangen

Een witte muur is ook maar zo saai. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om je volledige muur te behangen. Ga hiervoor dan voor een opvallende kleur, zoals bijvoorbeeld groen. We zien in 2019 veel woonkamers die kiezen voor de ‘industrial’ look. Zeker als je bijvoorbeeld wit laminaat hebt, kan een groen behang een mooie wending geven aan je woonkamer. En bevalt het niet? Dan is behang er ook zo weer afgehaald!

Behang je muur

3. Planten aan de muur

Ja, je leest het goed. De tijd dat je planten alleen maar in de hoek van de kamer had staan is over. Tegenwoordig is het namelijk helemaal in om planten aan de muur te hangen. Zorg voor een mooie wandplank, zet er wat simpele, kleine plantjes op en er hangt gelijk een levendige sfeer in je huis. Dit werkt vooral heel goed in witte woonkamers of in woonkamers waar veel hout aanwezig is, zoals laminaat of houten kasten.

4. Volhangen met kleine schilderijen en bordjes met spreuken

We kennen allemaal wel de MY HOME-houten bordjes die voorheen op tafels stonden, maar wat tegenwoordig helemaal in is het ophangen van korte spreuken op de muur. Er zijn talloze muurdecoraties en bordjes beschikbaar met de meest uiteenlopende spreuken. Ook zijn er voldoende webwinkels te vinden, waar je zelf spreuken op bordjes kunt laten zetten. Hang deze op aan je muur, waar je zorgt dat er wat hoogteverschillen zijn. Wissel rondje schilderijtjes af met vierkante of ovale en je creëert een hele levendige muur.

Kleine objecten aan je muur

5. Grote objecten aan de muur

Een beetje in het verlengde van het behangen, want ook hier zul je het grootste deel van je muur mee decoreren. In dit geval hang je alleen grote objecten aan de muur, zoals een mooi schilderij. Maar ook talloze posters van katoen, landschappen op doek of hele wandsystemen die bestaan uit meerdere onderdelen passen hier prima. En net als met behang geldt ook hier: ben je het zat, dan kun je het makkelijk vervangen.

Je kunt naast landschappen, dieren en historische objecten natuurlijk ook gaan voor een gepersonaliseerde foto op doek. Wees niet bang om je muur vol te hangen met een groot schilderij, omdat je bijvoorbeeld denkt dat deze te veel aandacht opvraagt in je woonkamer. Uiteindelijk went dit vanzelf, en zo niet, dan is het er zo weer afgehaald!

Disclaimer: Deze blog bevat promotionele links.